NEXT GENERATION INVESTMENT BANKING

Members network
Limited Mobile Version
TOBII

Tobii

News article

Print

TOBII: BEKRÄFTAR UTÖKAT SAMARBETE MED TEOTL INOM VR

STOCKHOLM (Direkt) Tobii utökar samarbetet med Teotl Studios i och med integration av eyetracking i The Solus Project VR. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande och bekräftar därmed tidigare kommentarer som lämnats till Nyhetsbyrån ...

STOCKHOLM (Direkt) Tobii utökar samarbetet med Teotl Studios i och med integration av eyetracking i The Solus Project VR.

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande och bekräftar därmed tidigare kommentarer som lämnats till Nyhetsbyrån Direkt.

Tobii och Teotl har arbetat tillsammans för att anpassa den befintliga eyetracking-funktionalitet som finns i pc-versionen av spelet till ett vr-format.

Redan inför vr-mässan Silicon Valley VR Expo (SVVR), som pågår i San Jose 29-31 mars uppgav Tobiis informationschef Sara Hyléen för Nyhetsbyrån Direkt att Tobii skulle visa en demo med eyetracking i vr-versionen av spelet The Solus Project.

"Solus är det första kommersiella vr-spelet där vår eyetrackingfunktionalitet nu byggts in", sade hon den 27 mars.

Demos kommer att visas i en demoversion av VR-headsetet HTC Vive, som, genom ett tekniksamarbete mellan Tobii och Valve, har inbyggd eyetracking.

Tobii eyetracking är integrerat i över 55 PC-speltitlar, inklusive Elite: Dangerous och Ghost Recon Wildlands, och Tobii arbetar med sitt nätverk av spelstudior för att de nu också ska ta eyetracking till sina vr-titlar, uppger bolaget.