NEXT GENERATION INVESTMENT BANKING

Members network
Limited Mobile Version
TOBII

Tobii

News article

Print

SPEL: PARADOX VD SER STORA UTMANINGAR FÖR VR KOMMANDE ÅREN

STOCKHOLM (Direkt) Spelbolaget Paradox vd Fredrik Wester ser stora utmaningar för virtual reality och anser att det finns mycket kvar att göra på hårdvarausidan."Jag tror att den nuvarande VR-generationen de kommande tre åren kommer att ...

STOCKHOLM (Direkt) Spelbolaget Paradox vd Fredrik Wester ser stora utmaningar för virtual reality och anser att det finns mycket kvar att göra på hårdvarausidan.

"Jag tror att den nuvarande VR-generationen de kommande tre åren kommer att få en väldigt stor utmaning", sade han på Pareto Securities spelseminarium på torsdagen.

Paradox har i dag tre spel som enligt vd:n fungerar "habilt" i VR.

"Problemet med spelandet i VR är att det inte är särskilt kul med våra spel och är det inte kul kommer folk inte att spela. Cities (Paradox spel Cities: Skylines, reds anm) fungerar i VR men det förhöjer inte upplevelsen på något vis", sade han.

Enligt Fredrik Wester är det viktigt att inte stirra sig blind på att tekniken "är cool".

"VR utvecklas av ingenjörer för ingenjörer. Det är en enormt bra lösning som fortfarande letar efter ett problem. Ge det några år då man kan ha mer vanliga glasögon på sig och spela spel som typ Pokémon Go. Problemet är att man skärmar av väldigt mycket av den sociala upplevelsen när man har på sig ett jätte-headset, det är där utvecklingen måste ske tror jag, på hårdvarusidan", sade Paradox-vd:n.